Stephen J. Lawrence, componist van Sesamstraat en regisseur van de musical ‘Free to Be… You and Me’, overleden op 82-jarige leeftijd

Stephen J. Lawrence, een muzikaal talent met onder andere “Free to Be… You and Me” uit 1972 en een productieve rol in “Sesame Street”, is donderdag overleden in het Clara Maas Medical Center in Belleville, New Jersey. Hij was 82 jaar oud. Zijn dood werd bevestigd aan Variety door zijn vrouw Cantor Cathy Lawrence. Lawrence, geboren op 5 september 1939, heeft als muzikant een oeuvre opgebouwd dat zich uitstrekt over meer dan vijf decennia. 

Stephen J. Lawrence

Hij is het meest bekend om zijn werk als muzikaal leider en co-producer met Bruce Hart op het gouden album “Free to Be… You and Me.” Lawrence componeerde de titelsong van het album, evenals de nummers “When We Grow Up” en “Sisters and Brothers”.

Stephen J. Lawrence was ook componist, muziekregisseur, arrangeur en dirigent voor de kindertelevisieserie “Sesame Street” gedurende meer dan 30 jaar. Hij componeerde meer dan 300 liedjes en partituren voor het programma, waaronder “Fuzzy and Blue (and Orange),” dat hij samen schreef met David Axelrod. Hij ontving drie Daytime Emmy Awards voor uitstekende prestaties in muziekregie en compositie tijdens zijn dienstverband bij de show.

Lawrence’s creatieve investering in kinderentertainment en -educatie leidde hem naar een samenwerking met de Jim Henson Company, waar hij de muziek componeerde voor “The Wubbulous World of Dr. Seuss”. In 1998 richtte hij samen met Granville Burgess de non-profit Quill Entertainment Company op, die musicals over de Amerikaanse geschiedenis voor kinderen creëert.

Lawrence componeerde onder meer de muziek voor “Sooner or Later” uit 1979 en de single “You Take My Breath Away”. Hij componeerde ook de muziek voor “Bang the Drum Slowly”, “One Summer Love”, “Alice, Sweet Alice”, “Red Riding Hood” uit 1987 en de geanimeerde HBO musical “The Tale of Peter Rabbit”. Lawrence was ook muziekdirecteur bij Temple Sinai in Stamford, Conn. van 2003 tot 2022.

Lawrence wordt overleefd door zijn vrouw Cantor Cathy Lawrence; broer Robert; dochter Hannah Jones Anderson; schoonzoon Seth Anderson; kleinzoon Arthur; en stiefzonen Sam en Nick Kline. Een privé herdenkingsdienst in de achtertuin zal zaterdag worden gehouden.

Films Epic Place

Gaming Epic Place
Nieuws Epic Place
Epic Place

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!

%https://www.youtube.com/channel/UC9-927pfVnf9pimuP0QXJUA%
%https://films.epicplace.info%
%https://epicplace.info%
%https://gaming.epicplace.info%
%https://nieuws.epicplace.info/%

from Films Epic Place https://films.epicplace.info/102392/stephen-j-lawrence-sesame-street/
Source: https://filmsepicplace.tumblr.com/post/672317312654802944

Plaats een reactie